به گزارش همشهری آنلاین، جعفر عسگری حسنلوند نماینده استان چهارمحال و بختیاری در شورای عالی استانها در نطق پیش از دستور خود در هفتمین اجلاس شورای عالی استانها با انتقاد از انتقال بی رویه آب استان چهارمحال و بختیاری افزود: این استان سرچشمه سه رودخانه زاینده رود، دز و کارون است اما متاسفانه اکنون در حداقل ۶ شهرستان این استان امکان تخصیص آب برای طرحهای سرمایه گذاری وجود ندارد، مردم چهارمحال و بختیاری خواستار رفع تبعیض و اجرای عدالت در توزیع آب هستند.
او با بیان اینکه تنش آبی در چهارمحال و بختیاری به بحرانیترین وضعیت خود رسیده است گفت: بیش از نیمی از جمعیت این استان برای تامین آب شرب با مشکل مواجه هستند و به بسیاری از شهرها و روستاهای استان با تانکر آبرسانی میشود، این استان در حال تبدیل شدن به یک بیابان بیآب و علف بوده، اما متاسفانه تاکنون تدبیری برای حل مشکلات آبی در این استان اندیشیده نشده است.
بخشی از صحبتهای عسگری را در ادامه بخوانید:
*صدای اعتراض مردم چهار محال و بختیاری در خصوص اجرای پروژههای انتقال آب و بدون مجوز زیست محیطی مانند بهشت آباد به آسمان بلند شده است، باید حقوق و حقابه مردم در سرچشمه مدنظر قرار بگیرد و آب مازاد با توجه به رعایت مسائل زیست محیطی انتقال پیدا کند.
*چهار محال و بختیاری با توجه به کاهش نزولات آسمانی و اتمام یخچالهای طبیعی با مشکلات بسیاری در حوزه تامین آب مواجه شده است، وزارت نیرو باید در بحث اجرای پروژههای انتقال آب به این مسئله توجه داشته باشد تا این استان بیشتر از این متضرر نشود.
*اولین زخم بر پیکره کارون و زرد کوه با اجرای تونل اول کوهرنگ زده شد. با اجرای این تونل ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از کارون به زاینده رود جهت انتقال به استان اصفهان برای تامین آب صنعت و برنج کاری منتقل شد.
*سپس تونل دوم کوهرنگ با هدف انتقال ۲۵۰ میلیون متر مکعب برای کمبود آب اصفهان اجرایی شد، اما این سوال مطرح میشود که با اجرای این دو طرح مشکل کم آبی در این استان حل شد؟ آیا ساکنان حاشیه زاینده رود در شهرستان بن که فاصله کمی با این رودخانه دارند توانستند از این آب بهره کافی را ببرند؟ این استان رتبه بالایی در بیکاری دارد، با وجود این مشکلات عملیات اجرایی تونل کوهرنگ ۳ برای انتقال آب به استان مجاور بر خلاف نظرات کارشناسان حوزه آب و محیط زیست مبنی بر تبعات اجرای این پروژه آغاز شد و نتیجه آن خشک شدن چشمههای منطقه بیرگان و مهاجرت مردم از این منطقه بود.
*در منطقهای که سد و تونل کوهرنگ ۳ در حال اجر بوده، چهار گسل فعال وجود دارد، با وجود تعهدات آب منطقهای اصفهان برای تامین آب در منطقه بیرگان این مسئله عملیاتی نشده و هم چنین هیچ خسارتی به مردم این منطقه پرداخت نشده است.
*پس از آن پروژه انتقال آب تونل گلاب برای تامین آب اصفهان در دستور کار قرار گرفت، با توجه به اینکه صنایع آب بر مانند فولاد در استان کویری اصفهان احداث شده است، این صنعت آببری بالایی دارد و با افزایش تولید تا سال ۱۶۲۰ مشکل تامین آب در این استان چند برابر میشود و تاوان این مشکلات را مردم استان چهار محال و بختیاری باید بپردازند. بنابراین درخواست می شود به منظور رعایت عدالت و انصاف، بخشی از درآمد حاصل از صنایع آببر استانهای همجوار چهار محال و بختیاری که از آب این استان استفاده میکنند به عنوان حقابه پرداخت شود.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها
نظر شما